Splitska bolnica optužila mostovku da laže. Donosimo njezin odgovor

Nakon što je splitska bolnica optužila zastupnicu Mosta Ivanu Ninčević Lesandrić da laže, donosimo njezin odgovor.

Podsjetimo, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split Deni Karelović opovrgnuo je izjavu Mostove zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić u Hrvatskom saboru da su joj u KBC-u Split obavili kiretažu bez anestezije, ustvrdivši da se radilo o drugom zahvatu - vakuumskoj aspiraciji, koja je obavljena kako treba. Uz to, ustvrdio je da se radi o postupku koji traje "vrlo kratko".

"Isuse bože, u šoku sam"

Ivanu Ninčević Lesandrić nazvali smo odmah nakon što se oglasila splitska bolnica i proglasila je lažljivicom. Bila je, najblaže rečeno, iznenađena.

"Isuse bože, u šoku sam", rekla nam je. 

S obzirom na to da u bolnici tvrde da je vakuumska aspiracija postupak koji traje vrlo kratko, a Mostova zastupnica opisala je postupak koji je uz neopisivu bol trajao pola sata, pitali smo je kako to komentira.

"Ja to nisam mogla izdržati u komadu, tko bi normalan to mogao izdržati?" rekla nam je Ninčević Lesandrić.

"Sad je jasno zašto su žene koje su ovo prošle dosad šutjele"

"Zaista je neprimjereno, neetički i za jednog liječnika krajnje diskutabilno da ovako iznosi anamnezu i moj slučaj u detalje a da se mene o tome apsolutno ništa ne pita. O razlikama postupka kiretaže i aspiracije zaista neću raspravljati. Otišla sam upravo na Google i pročitala što je ovo što doktor navodi i vidim da je to samo drugačiji oblik kiretaže", rekla nam je Ninčević Lesandrić.

"Navodi da je čišćenje maternice postupak u kojem su 'me samo takli' i zbog toga svezali - to je van svake pameti svim ženama koje su ovo prošle. To je bio spontani pobačaj, doktorica mi je rekla da moramo napraviti kiretažu, anestezije nije bilo, a o doktorima i sestrama ni jedne pritužbe nisam imala ni rekla. Poanta je da sam se obratila ministru zdravstva da se ovakve stvari ne ponavljaju, a ne da razglabamo na ovoj razini, kako šef ginekologije u Splitu očito želi. Zbog njegovog istupa ću poduzeti određene korake", rekla nam je Ninčević Lesandrić. 

"Zaista je strašno ići na ovakav način opovrgavati bolno iskustvo mene i tisuća žena, a sada je i jasno zašto su do sada šutjele", zaključila je Mostova zastupnica,.

Bili bi vam mnogo zahvalni da podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu