Tužilaštvo 'zagubilo' prijavu protiv Šešeljevog sina?

Na dan kad je Srpska radikalna stranka pokušala da u blokiranim Hrtkovcima održi miting i kad je u selu Jarak došlo do incidenta između pristalica SRS i LDP, sin lidera radikala, Nikola Šešelj, putem Fejsbuka pretio je smrću članu LDP Đorđu Žujoviću. Međutim, o tom slučaju, posle gotovo pet meseci, nije pokrenuta ni istraga.

Iz Tužilaštva je stigao odgovor da se krivična prijava protiv Nikole Šešelja, u međuvremenu, zagubila.

Udarac u glavu nije jedino što je član LDP-a Đorđo Žujović dobio tog dana kada je napadnut u selu Jarak. Sa Fejsbuk profila koji se vodi na sina vođe radikala, Nikolu Šešelja, upućene su mu pretnje smrću:

"Ja ću ti glavu skratiti pa makar mi to bilo poslednje u životu".

"Ako ga neko rokne pre mene skupiću bar 100 hiljada evra za tog gospodina... Glava ti je ucenjena, a ja sam već počeo da skupljam pare".

Da su te pretnje njegove reči i da je zbog njih spreman da robija, Nikola Šešelj izjavio je i nekoliko dana kasnije za list Afera. Zbog ugrožavanja sigurnosti - Đorđo Žujović podneo je krivičnu prijavu. Tužilaštvo i policija su ćutali.

Na pitanje šta se dešava sa njegovim slučajem, javna tužiteljka Nataša Krivokapić, krajem septembra, ovako je odgovorila Žujoviću:

"Vaša krivična prijava koju ste 25. maja podneli protiv Nikole (Vojislava) Šešelja očiglednom omaškom umetnuta je u već postojeći predmet... Vaša krivična prijava nije bila dostavljena pisarnici, već je bila neevidentirana zajedno sa drugim predmetima".

Žujović ne veruje, da je prijava kako kažu, omaškom zaturena, već sumnja da se radilo o opstrukciji.

"Pa ne znam kako ja sad treba da verujem tužiteljki Nataši Krivokapić, koja se pokazala u slučajevima "Savamala" i "Helikopter" na šta je sve spremna... Ja imam opravdanu sumnju, jer se radi o krivičnom delu koje se goni po službenoj dužnosti", kaže Žujović.

N1: Pa jel goni tužilaštvo Nikolu Šešelja po službenoj dužnosti?

Žujović: Po službenoj dužnosti Tužilaštvo ne da ne goni Nikolu Šešelja, nego ga ni jednog trenutka nije pozvalo da da svoju izjavu.

Ali su, pre nekoliko dana, policijski inspektori za Visokotehnološki kriminal pozvali Žujovića:

"U policiji su mi rekli da ne mogu uopšte da garantuju da će Nikola Šešelj ikada biti saslušan po ovom slučaju i da im je Tužilaštvo za sada naredilo da isključivo mene ispitaju u svojsvu građanina. Valjda da ja sada dokazujem da je to Nikola Šešelj. Ja je valjda trebalo da istog trenutka skidam, kako kažu, njegovu URL adresu, treba valjda sad da idem da budem haker, da radim posao tužilaštva i policije..."

Da li je Tužilaštvo policiji naložilo da sasluša i Nikolu Šešelja, na ovo pitanje Televizije N1 iz Višeg javnog tužilaštva odgovaraju - predistražni postupak je u toku, što zapravo znači da je čitav predmet još u fazi provere.

Molimo vas da podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu