ZORAN KESIĆ i ekipa NJUZ.net-a: Zidovi, zidovi, zašto ste se obrušili

Zoran Kesić i ekipa Njuz.net-a, kolumna za nedeljnik ''NIN''

Da se ja pitam, proterao bih autobus sa turistima ovuda. Pa nije to tako loše kao što izgleda, rekao je predsednik Vučić drmusajući problematično brdo na Koridoru 10, koje je počelo da se urušava taman kao onaj most koji je drmusao Bata Stojković u filmu Ko to tamo peva.

„Ali, ako vam je ovo brdo baš toliki problem, možemo i da ga srušimo“, dodao je on.

Poznata predsednikova deviza - „Ako ti nešto ili neko smeta, ti ga jednostavno ukloni“ - koje se najviše držao devedesetih godina prošlog veka, ponovo je aktuelna. U novije vreme, da ne kažemo u novijoj istoriji, uglavnom je uklanjao političke protivnike iz medija i javnog prostora, polemišući potom sa njihovom tvitovima na nacionalnoj frekvenciji, ali danas je naišao na baš teškog protivnika. Brdo? Dobro, nije lako. Ali nema odustajanja, i njega ćemo da rušimo! Ako pruži otpor, pa ga ipak ne srušimo, eliminisaćemo onda vozila i vozače koji bi da koriste taj put i da se šire sve do Grčke, nekadašnje Srbije.

„Predsedniče, imam ideju!“, dovikuje odnekud ministar odbrane.

„Ne, Vuline, nećemo da napadnemo Hrvatsku zbog obrušenog zida, ovog puta nisu oni krivi.“

„Ma ne to. Što ne bismo brdo bombardovali ’migovima’? Konačno su poleteli, pa da ih iskoristimo dok se opet ne pokvare.“

„Hm, dobra ideja. A što ne bismo zamolili Putina da nam pošalje novi potporni zid“, upitao se predsednik i u isto vreme pomislio: „Ha, eto nove teme za Informer!“

Na kraju krajeva, ako baš nikako drugačije ne možemo da izađemo na kraj sa tim zlim brdom, možemo da upotrebimo ono najstrašnije što imamo. Ne, ne mislimo na Babića. Poslaćemo ljude u fantomkama. Da prosto sruše tu udžericu od brda jednom za svagda.

I dok su srpski stručnjaci sa Megatrend diplomama prevideli obrušavanje zida onih kuća u Zemunu, zida na Koridoru 10 i zida u Kneza Miloša, kada je čak poginuo i radnik, policija je za svaki slučaj počela preventivno da hapsi sve zidove po Srbiji kako bi sprečila njihovo zločinačko udruživanje i obrušavanje na državni poredak.

Da ne budemo na kraj srca, dok se po Srbiji obrušavaju zidovi, ipak se nešto i gradi, i to projekti od krucijalne važnosti za državu - jarbol sa srpskom zastavom na Ušću. To je takozvano kruženje jarbola u prirodi Velikog ratnog ostrva. Ako smo dobro razumeli gradske čelnike, jarbol će se videti sa Meseca, a Marsovcima treba da posluži kao putokaz kada budu odlučili da posete Srbiju. Nažalost, neće biti visok prvobitno najavljenih 120, već svega 80 metara. To znači da će biti manji, ali tehničar. No, i pored toga, biće duži od proseka u Evropi, jer ga oni i nemaju, a najbitnije je da će biti duži od hrvatskog koji ga takođe nemaju, što znači da će naš jarbol definitivno biti najduži.

A zamislite tek kad srušimo ono brdo, premestimo ga u Beograd i instaliramo kao podlogu za jarbol. Nebo će biti granica.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu